24e World Scout Jamboree ervaring

Van: Stian Reijke

Deze zomer ben ik, samen met meer dan 40.000 andere scouts van over de hele wereld, naar de 24e World Scout Jamboree geweest, in West-Virginia (VS). Dit was een enorm kamp van 22 juli tot 2 augustus, met scouts van over de hele wereld. Er waren hier allemaal activiteiten te doen, zo heb ik bij

voorbeeld gedoken, geschoten met geweren, bijlen en messen gegooid, ziplines gedaan en nog veel meer. Al deze activiteiten waren geweldig, maar wat misschien nog het meest indrukwekkend was, waren de mensen. Ik heb gesproken met Zweden, Amerikanen, Ieren, Brazilianen, Polen en nog veel meer mensen uit nog veel meer landen. De gesprekken die ik met al deze mensen heb gehad waren fantastisch en hebben tot vele nieuwe vriendschappen geleid. Met de vrienden die ik heb gemaakt bij mijn eigen Nederlandse groep

, de Bitterballen (alle troepen waren vernoemd naar Nederlands eten), ga ik zeker nog vaak afspreken. Het was geweldig om met hun de Jamboree te bezoeken en later op de nareis Washington en New York. Het koste wel wat geld, maar dat was het zeker waard! Als je tijdens de volgende Jamboree in Zuid-Korea in 2023 ouder bent dan 13 en jonge

r dan 18 raad ik je aan om te gaan! Het was de beste ervaring van mijn leven en dat zal het waarschijnlijk ook voor jullie zijn! Als je vragen hebt over de Jamboree of over hoe je geld bij elkaar moet krijgen, kan je dat altijd aan mij vragen.

Reacties zijn gesloten.