Waarom gaan we met scouting op kamp?

Waarom gaan we met scouting op kamp?

De weekend- en zomerkampen staan weer voor de deur. Maar waarom gaan we eigenlijk op kamp?

Lord Baden Powell, de oprichter van scouting, is heel lang geleden begonnen op Brownsea island met het organiseren van kampen voor jeugdleden. Op deze kampen leerden de kinderen allerlei technieken om te overleven. Hier leerden ze bijvoorbeeld hoe je moet koken, maar ook hoe de kinderen goed moeten samenwerken. Op deze kampen is de basis gelegd voor scouting zoals we die nu kennen.

In de huidige tijd is een kamp nog steeds een hoogtepunt van al onze activiteiten die we doen. Tijdens een kamp worden er uitgebreidere spelen en avonturen aangeboden die we tijdens een opkomst niet kunnen doen vanwege de tijd. Op kamp gaan is super leuk. De leden beleven samen met

leeftijdsgenoten/ vrienden mooie dingen waar ze waarschijnlijk lang mooie herinneringen aan over houden maar ook veel van leren. Doordat de leden meerdere dagen en nachten samen zijn ontstaat er meer vriendschap, leren de kinderen sociale vaardigheden en zullen zij meer emoties van elkaar mee maken en dat kan enorm verbinden. Een paar nachtjes in een vreemde omgeving zonder de ouders kan heel goed zijn voor de ontwikkeling van een kind om langzaam te leren om uiteindelijk op eigen benen te gaan staan. Bij scouting kennen we de doorlopende leerlijn. Dit houd in dat we bij iedere opvolgende speltak het kamp iets langer laten duren, we starten in een gebouw en daarna in tenten gaan kamperen en dat de locatie steeds een beetje verder weg is.

Uiteraard begrijpen we dat het ook heel spannend is voor de leden om een paar nachtjes van huis te zijn. Ook de leiding is jong geweest en hebben veel ervaring met kampen. Bij de pagina”s van de welpen kun je meer lezen over hoe wij om gaan met leden die het lastig vinden om op kamp te gaan en wat ouders er zelf aan kunnen doen om een kind goed voor te bereiden.

Heb je vragen over het kamp of wil je meer informatie dan ben je ten alle tijden van harte welkom bij de leiding van de desbetreffende speltakken.

 

Van de redactie.

 

Facebook Scouting Titus Brandsma Deventer

UITGELICHT

Reacties zijn gesloten.