Insectenhotelletjes maken om onze bijen te helpen

Bij ons scoutinggebouw hebben we een heuse bijenkas. Jullie hebben hem vast al wel eens gezien boven in de boom. Zo niet kom dan maar eens kijken.

Om de omgeving van de bijenkas ook aantrekkelijk te maken voor de bij zijn er al een heleboel mooie bloemen gepland, maar we willen nog veel meer doen voor de bij. Ook fruitbomen en bessenstruiken willen we graag planten. Een informatiebord over de bij of zelf een nestcam, zodat we bij de bijen binnen kunnen kijken staan ook op het verlanglijstje. Maar daar zijn natuurlijk een hoop centjes voor nodig.

Om geld in te zamelen kunnen we acties doen lotenverkopen of lege flessen ophalen, maar bij de zaterdagwelpen dachten we deze actie kunnen we mooi combineren met een andere project om de bijen en andere insecten te helpen. Ons plan……

We gaan insecten- en bijenhoteltjes bouwen. Deze kunnen we dan verkopen om geld in te zamelen voor ons bijenproject en bij alle mensen, die een insecten- of bijenhotelletje van ons kopen, helpen de bijen en insecten in hun eigen tuin of op hun balkon dan ook weer een beetje.

Wij zeggen twee vliegen, o nee twee bijen,  in één klap.

Na 3 weken hard timmeren en nog meer timmeren hebben we vandaag (bijna) alle hotelletjes af gemaakt! Elke welp heeft zijn eigen bijen-/ insectenhotel mee naar huis genomen en nu maar hopen dat ze gretig worden afgenomen en dat we samen een heleboel centjes inzamelen voor onze bijen.

Wilt u zien hoe hard er afeglopen weken is gewerkt? Bekijk dat onderstaande foto’s maar eens.

 

 

Reacties zijn gesloten.