Overvliegen 2021

Vandaag, 2 oktober zijn we bij de bevers en zaterdagwelpen begonnen met het overvliegen. De oudste kinderen binnen elke speltak gaan dan over naar de volgende speltak – ze vliegen over. Dit jaar gebeurt het overvliegen voor een groot aantal kids in 2 etappes, zo ook voor zaterdagwelpen. Vandaag vliegen we ze uit en volgende week, vrijdag of zaterdag vliegen ze in bij hun nieuwe scoutsspeltak. Dit keer gingen er namelijk 2 welpen naar de vrijdagscouts en 3 naar de zaterdagscouts.

Echter voor we de welpen gingen uitzwaaien hebben we eerst met z’n allen geprobeerd te vliegen. Nee, natuurlijk niet zelf, maar met papieren vliegtuigjes. En dat was nog best moeilijk, een vliegtuigje vouwen dat goed kon vliegen. Het vliegtuigje van Akela vloog uitstekend, maar alleen achteruit…… Het vliegtuigje van Basten won uiteindelijk ronde 1 en in ronde 2 gingen de vliegtuigjes van Pelle en Sem zo goed als even ver.

Wie wel echt mochten vliegen waren vandaag de overvliegers. Eerst de 3 bevers waarvan er 1 naar ons vloog. Vanuit de boomhut vlogen ze via een tokkelbaan zo naar de welpenleiding, die ze natuurlijk van harte welkom heette in de Jungle.

En daarna waren dan eindelijk de welpen aan de beurt. Van bijna boven op het dak van de boomhut, vlogen ook zij via een tokkelbaan hun nieuwe avontuur bij de scouts te gemoed. Zien hoe gaaf dat was? Kijk maar snel naar de foto’s

Reacties zijn gesloten.