Spelen in het activiteitengebied Identiteit

Vandaag, 18 september zijn we met de zaterdagwelpen bezig geweest in het activiteitengebied Identiteit. Identiteit dat is best een moeilijk woord, maar met een aantal leuke opdrachten en spelletjes hebben we kennis gemaakt met onze identiteit. We hebben ontdekt “wat mij mij maakt” en “wat jou jou maakt”. We hebben ontdekt dat we allemaal verschillend zijn, maar dat we toch ook heel vaak hetzelfde zijn.

Eerst hebben we allemaal ons eigen zelfportret getekend, wat is er zo kenmerkend voor mij? De tekeningen hebben we op een mooi spiegel geplakt, die we ook nog eens mooi versiert hebben. En daarna hebben we met z’n allen proberen te raden wie er op de spiegel te zien was. En dat lukte best aardig.

Daarna hebben we een spel gedaan waarbij je een kenmerk of eigenschap van jezelf moest opnoemen en iedereen die zich daarin herkende moest opstaan en van stoel moest wisselen. En weet je, maar 1x bleven alle welpen zitten. Dus het bleek dat we in heel veel opzichten toch best ‘hetzelfde’ waren.

Als laatste deden we nog een spel waarbij je iets aan jezelf mocht veranderen en 1 iemand moest dan raden wat er veranderd was.

Al met al hadden we een superleuke opkomst. Kijk maar gauw naar een paar foto’s van deze leuke opkomst

Reacties zijn gesloten.