Stay@hometituswelpen

We zijn super blij dat er al zoveel welpen met hun ouders/verzorgers meedoen met ons Stay@hometituswelpen programma. Het liefst willen we elkaar natuurlijk bij de “gewone” opkomsten zien, maar dat kan helaas nog niet. We worden natuurlijk nog veel blijer als er nog meer welpen gaan meedoen. Wij vinden het belangrijk als leiding in contact met jullie te blijven zodat we niet straks moeten zeggen tegen elkaar goh…..hoe heette dat meisje met die staart ook al weer. En dat geldt natuurlijk ook voor jullie. Daarom dit programma zodat jullie ons zien en wij jullie.

We begrijpen het natuurlijk volledig dat er veel op jullie en jullie ouders/verzorgers af is gekomen de laatste tijd. We hopen dan ook dat scouting niet als extra druk wordt ervaren maar als een leuke vrijetijdsbesteding in deze toch al hectische tijd.

Voor iedereen die (nog) mee wil doen hebben we hieronder kort te stappen uitgelegd en wat tips geformuleerd.

 1. Om mee te kunnen doen moet een van je ouders/verzorgers zich aanmelden bij onze whatsapp groep. Dat kan door op de volgende link Stay@hometituswelpen te klikken. Tip: Wanneer je ouders/verzorgers dit gedaan hebben is het handig om de meldingen te dempen zodat je bij elk berichtje in deze groep een geluidje krijgt. Je blijft gewoon de berichten zien als je zelf naar de groep gaat.
 2. Je heb de lijst met opdrachten nodig. Deze kan je vinden in de whatsapp groep, maar als je daar nog niet inzit/ inzat, dan kan je hem ook hier vinden of  in het agenda-item van 20-03 op onze website. Ga daarvoor naar connectitus.nl. Dan ga je in de desktopversie naar de Welpen in de bovenbalk en klik je op je eigen speltak (Blauwe welpen, Vrijdagwelpen, Zaterdagwelpen). Dan ben je op de pagina van je speltak gekomen. In de desktopversie zie je aan de rechterkant de agenda staan met de opkomsten van de komende maand. Daar staan ook de Stay@hometituswelpen opkomsten bij. Klik hierop de datum van 20-3-2020 en je vind de beschrijving van het spel, maar ook een linkje naar de opdrachten lijst. Op 27-3-2020 komt er weer een nieuwe opdrachtenlijst. Tip: Je kunt deze agenda ook aan je eigen agenda of de elektronische agenda van thuis koppelen. Ga dan naar de onderkant van de agenda en klik op voeg toe. Klik je eigen soort agenda (google, apple, outlook etc.) aan en volg de instructies op. Nadat je dit hebt gedaan krijg je alle data van de speltak automatisch in je agenda en mis je hierdoor nooit meer iets.
 3. Kijk naar onze livestream op onze Welpen Scouting Titus Brandsma Deventer pagina (onder video’s). Hierin wordt de bonusopdracht op 27-3-2020 om 18:30 uur verteld door ons als leiding en zie je ons ook nog eens. Afgelopen vrijdag hebben dit ook gedaan en dit is nog terug te kijken bij de video’s. Voor de uitvoering van de bonusopdracht krijg je maar twee uur de tijd en dit levert je gelijk 10 punten op als je dit lukt binnen de tijd. Op 3-4-2020 hebben nog een laatste livestream met bonusopdracht en dan sluiten we ’s avonds om 20:30 dit spel af. (Hierna verzinnen we wel weer iets leuks!) Tip: We zouden het erg leuk vinden als jullie ouders/verzorgers een berichtje op onze facebook pagina achter laten over hoe leuk deze opkomsten zijn. Misschien steken we dan nog wel ander scouting groepen aan om ook mee te doen.
 4. En dan…….het spel. Het is de bedoeling dat je minimaal 50 punten gaat halen door de opdrachten uit te voeren om je insigne te verdienen. We hebben 1, 2, 3, 4 en 5 punten opdrachten. En natuurlijk de bonus opdrachten. De bedoeling is dat je je zelf laat zien door middel van een foto, filmpje of geluidsfragment en zo bewijst dat je opdracht hebt uitgevoerd. Voor het insturen gelden de volgende instructies:
 1. Elke welp staat op de foto in scoutingkleding (blouse en das). Nog niet geïnstalleerde welpen en kijkers zijn hiervan vrijgesteld.
 2. Wees zo origineel mogelijk (originaliteit levert je 2 bonuspunten op.)
 3. Maak gebruik van het internet
 4. Ruim alles op na afloop (ouders mogen melden als dit niet zo is en dat kost 2 strafpunten)
 5. Stuur alleen een foto, video of geluidsfragment als bewijs.
 6. Filmpjes mogen maximaal 1 minuut duren (langer kost strafpunten)
 7. Stuur het opdrachtnummer mee, samen met je voornaam en je speltak (vrijdagwelpen, zaterdagwelpen en blauwe welpen) bij het inleveren.

Tip: Verzamel een aantal opdrachten en stuur die tegelijk in. Dit is fijn voor de andere ouders/verzorgers, maar ook voor ons als leiding omdat we zo in één keer de punten kunnen verwerken.

Heel veel plezier met het spel en we hopen elkaar snel weer te zien!

De gezamenlijke welpenleiding van Scouting Titus Brandsma.

 

Reacties zijn gesloten.