Werken aan onze insigne – deel 2

Vandaag, zaterdag 12 september was onze 2e insigne opkomst. De oudste welpen hebben laten zien dat 8 windrichtingen nog wel te doen is, maar 16 en dan ook nog 360 graden…. Dat was toch best wel pittig. De middelste welpen zijn samen met Oe met het zakmes aan de slag gegaan. Een puntje gemaakt aan de stok en een appeltje geschilt. En ja hoor alle vingers zitten er nog aan, misschien her en der een klein sneetje, maar pleisters die waren niet nodig hoor. En de jongste welpen? Die hebben samen met Baloe fikkie gestookt en dat ging prima. Ze joegen er zelf Mora mee uit de kampvuurkuil. Ze was bang dat ze naar rook ging stinken…

Vorige week, 5 september, zijn we begonnen met het werken aan onze insignes. Dit seizoen gaan we aan de slag met Spoorzoeken (routetechnieken), Vuur en voor de oudste welpen ook nog het Zakmes insigne.

De oudste welpen hadden vorige week samen met Oe met het zakmes gewerkt; een puntje gemaakt aan een tak, de tak geschilt en als laatste ook geprobeerd een appel te schillen.  De jongste welpen hadden toen van Chil en Raksha over de verschillende windrichtingen geleerd, Noord, Oost, Zuid en West. Maar ook nog Noordoost en Noordwest, en Zuidoost en Zuidwest en dat was nog best ingewikkeld. Maar uiteindelijk is het iedereen gelukt via alle de verschillende windrichtingen een mooie bloem te tekenen.  En de middelste welpen, die hebben vorige week Baloe en Akela laten zien dat ze al best goed een vuurtje kunnen maken.

Wordt vervolgt…… In november gaan we weer verder met onze insignes.

PS: niet alle foto’s laten de juiste snijtechniek zien 🙂

Reacties zijn gesloten.