Opkomst-help de bij

Wanneer:
31/10/2020 @ 10:00 – 12:00
2020-10-31T10:00:00+01:00
2020-10-31T12:00:00+01:00

Bij ons scoutinggebouw hebben we een heuse bijenkas. Jullie hebben hem vast al wel eens gezien boven in de boom. Zo niet kom dan maar eens kijken.

Om de omgeving van de bijenkas ook aantrekkelijk te maken voor de bij zijn er al een heleboel mooie bloemen gepland, maar we willen nog veel meer doen voor de bij. Ook fruitbomen en bessenstruiken willen we graag planten. Een informatiebord over de bij of zelf een nestcam, zodat we bij de bijen binnen kunnen kijken staan ook op het verlanglijstje. Maar daar zijn natuurlijk een hoop centjes voor nodig.

Om geld in te zamelen kunnen we acties doen lotenverkopen of lege flessen ophalen, maar bij de zaterdagwelpen dachten we deze actie kunnen we mooi combineren met een andere project om de bijen en andere insecten te helpen. Ons plan……

We gaan met de spullen die we vorige week uit het bos hebben meegenomen insecten- en bijenhoteltjes bouwen. Deze kunnen we dan verkopen om geld in te zamelen voor ons bijenproject en bij alle mensen, die een insecten- of bijenhotelletje van ons kopen, helpen de bijen en insecten in hun eigen tuin of op hun balkon dan ook weer een beetje.

Wij zeggen twee vliegen, o nee twee bijen,  in één klap.

Omdat we vorige week helaas niet naar het bos mochten, zijn we vast begonnen met het maken van de insectenhotelletjes kijk maar eens op de foto’s. Maar nu hebben we natuurlijk nog wel spullen nodig voor in de hotelletjes. Vraag is of jullie dat vandaag vanaf huis willen meenemen. Dus kastanjes, dennenappels, dikke takken, stukkensteen of dakpan, riet, bamboe,…. Er kan van alles in, zoek maar eens op internet naar plaatjes van verschillende insectenhotelletjes.

We hopen dat jullie heel veel spullen mee nemen. Dan maken we de insectenhotelletjes vandaag af en dan kan de verkoop beginnen!

Reacties zijn gesloten.