Zaterdag Welpen

header-groenewelpen2

Jongens en meisjes van 7 tot 10 jaar heten bij onze groep ‘(Groene) Welpen’. Ze spelen samen in de jungle, waar ze met Mowgli en Shanti op pad gaan en allerlei dieren tegenkomen. Samen met deze dieren beleven de welpen spannende avonturen!

De Zaterdag Welpen hebben hun opkomst op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur bij ons clubgebouw ‘De Colmburg’.

Voor alle vragen over de Zaterdag Welpen, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres: zaterdagwelpen@connectitus.nl


De eerste poppetjes hebben haar!!!!

De welpen zijn heel druk met hun insigne Natuur. We hadden zoals gezegd al dierenmaskers gemaakt, zijn naar de Ullebelt geweest, hebben natuurknutsels over de seizoenen gemaakt en afgelopen zaterdag hebben we braakballen uitgeplozen en van alles geleerd over kringlopen en voedselketens.

En de laatste opdracht om het insigne te verdienen is te laten zien dat je in staat bent goed te zorgen voor zaadjes zodat er mooie plantjes uit kunnen groeien. En dat is al een aantal welpen gelukt. Hier boven het resultaat van Sebastiaan, Juliet en Yela. Zij mogen dan ook met trots hun insigne Natuur dragen.

Wie o wie heeft er als eerste haar?

 De zaterdagwelpen zijn druk bezig met hun insigne Natuur. Ze hebben al veel geleerd over de verschillende seizoenen en daar mooie kijkdozen van gemaakt, al een bezoek gebracht aan de Ullebelt en daar een Natuurspeurtocht gelopen. Ook hebben ze een dierenmasker gemaakt en vandaag (zaterdag 12 janauri) zijn ze bezig geweest met de volgende opdracht ‘Groei en Bloei’; ze hebben grashoofd poppetjes gemaakt.

Maar het belangrijkste moet nog komen, want wie o wie zijn poppetje heeft er als eerste haar. Dat is namelijk het doel van deze opdracht: goed zorgen voor je poppetje zodat het hele mooie haartjes krijgt.

Dus lever jij als eerste een foto in van jouw poppetje met haar?

Kijk hier onder voor alle mooie poppetjes die vandaag zijn gemaakt. En natuurlijk niet te vergeten het prachtige voorbeeld poppetje van Malchi.