DigiTiBra mei 2024 – Caitlen

Hoi allemaal,
Allereerst bedankt Roel voor het doorgeven van de pen. Mijn naam is Caitlen, 23 jaar en woonachtig in Holten. Hoewel ik het een mooi compliment vind “fanatiek scout” zou ik mezelf niet zo omschrijven. Ik kom oorspronkelijk uit Leidschendam (bij Den Haag) en ben wel begonnen als bever. Ik kom inmiddels uit een scouting familie waarbij mijn oudere broer Sam (bestuur van Titus) al op scouting zat toen ik bever werd. Hoewel ik het ook heel leuk vond bij de bevers ben ik zelf al snel weer gestopt. Ik had net de pech dat we een aantal keren iets met wandelen moesten doen en dat als ik door ging naar de kabouters ik ook moest leren knopen of nog verder wandelen. Ik hield niet van wandelen en was ook niet bijzonder goed in dingen knopen/bouwen en daarnaast zat ik ook nog op hockey. Wat ik dus wel heel leuk vond dus je snapt ik ging voor hockey. Mijn broertje Joseph (ex stam, nu woonachtig in Vancouver) kwam na mij wel op scouting en heeft alle groepen doorlopen. Daardoor ben ik wel altijd in contact gebleven met mijn scouting. Na een periode van ziekte was ik genoodzaakt te stoppen met hockey en toen ik 16 was kwam de vraag vanuit scouting of ik wellicht bever leiding wilde worden. Ik had weinig te doen op dat moment dus besloot het wel een leuke uitdaging te vinden. Bevers kon ik wel dacht ik, dan hoefde ik in ieder geval niemand te leren knopen… Of toch wel. Afijn al gauw was het scouting vuurtje weer aangewakkerd in mij. Dus besloot ik lekker te blijven. Mijn mede leidster is nu een van mijn beste vriendinnen. Dat vond ik altijd al zo mooi van scouting dat je hecht met elkaar wordt en ook blijft en daardoor dus goede vrienden hebt. Mijn broers zijn beide al een paar keer naar de jamboree geweest en vond het altijd heel tof om hun verhalen te horen.
Nu vraag je je vast af, van bevers naar Explo begeleiding hoe dan. Na de bevers ben ik welpen gaan doen en toen we in corona tijd als gezin naar Holten zijn verhuisd moest ik opzoek naar een nieuwe scouting. In Holten was die er nog niet en ben ik met een club fanatiekelingen de uitdaging aan gegaan om een scouting op te richten. Scouting de Korhoenders heeft precies 2 jaar bestaan, gebrek aan leiding, niet kunnen draaien op zaterdagen omdat we dan de leden zouden verliezen (holten is een voetbal dorp) en geen mogelijkheid een eigen gebouw en dus altijd op plek twee komen. Hierdoor is het gewoon niet gelukt om een goede vitale scouting groep neer te zetten. Maar ik wilde dat mijn scouting leven daar niet stopte dus ben ik verder gaan zoeken. Hoewel ik altijd heb geroepen nooit weer bij mijn broers op scouting te gaan is t toch weer gebeurd haha. Roel kwam via Sam, met de vraag of ik wellicht explo begeleiding wilde worden. Ik werk zelf inmiddels op de BSO als pedagogisch medewerker dus toen ik de vraag kreeg moest ik even nadenken. Maar ik vond het ook een hele leuke uitdaging. Inmiddels vind ik het heerlijk verfrissend om doordeweeks vragen als “juhuuf wanneer gaan we eten” of “juhuuuf ik heb hommer” te beantwoorden/horen en dan op zaterdagen heerlijk te kletsen over examens/middelbare school perikelen en of ik misschien even kan helpen bij het knopen. Daar val ik nog altijd door de mand, want ik ben nog altijd maar een halve scout. Kletsen en begeleiden helemaal top maar dingen uitleggen over scouting handelingen of die laten zien… ik denk dat ik meer van hun heb geleerd dan dat ik ze nog iets heb kunnen leren. Super leuk om deze zomer met ze op kamp te gaan naar Tsjechië en 10 uur lang in een flixbus met ze te zitten, kan haast niet wachten (nee grapje ik heb er super veel zin in)
Verder ben ik nog niet heel bekend bij de Titus dus als je mij ziet stel jezelf vooral voor. Ik vind het leuk om jullie allemaal te leren kennen!
Aan wie ik de pen doorgeef? Dat heb ik even moeten vragen maar Kevin (van de zaterdag welpen) mag de pen overnemen.

Reacties zijn gesloten.