DigiTiBra november 2021 – Job

De herfst zet door en in het weekend dat ik dit schrijf zitten we volop in de Halloweensfeer. Wist u dat 1 november nieuwjaarsdag was bij de Kelten? En dat een pompoen een vrucht is en geen groente? Veel sc_its weten het nu wel, na hun Halloween-spook-vossenjacht in het pikkedonker bij de Douwelerkolk.

Voor het jubileumjaar van onze scoutinggroep (we worden 40) schrijft iedere maand een vrijwilliger een stukje, en ik heb als eerste het toetsenbord in handen gedrukt gekregen.

Mijn naam is Job en ik hoor letterlijk en figuurlijk bij het meubilair van onze scoutinggroep. Ik ben als welp geïnstalleerd in 1984, en daarna verkenner, rowan en stamlid geweest.

Ik ben leiding geworden in 1993, eerst van de welpen en van 1994 tot 2013 op zaterdagochtend van de kabouters, die esta’s werden, en daarna weer welpen werden. In 2012 heb ik met een aantal andere enthousiastelingen de zaterdagscouts speltak opgestart, en vijf jaar later de zaterdagsc_its. En nu ben ik voor het tweede seizoen geen vaste leiding meer, maar een zogenaamde plusscout. Ik ben inval-leiding, ben met Celine een reeks workshops voor leiding+explo+stam aan het organiseren (soonTM !), begeleid klimactiviteiten en beheer het klimmateriaal, en ik klus links en rechts aan terrein, gebouw, materiaal en meubilair.

Over dat klussen gesproken, als je het als jeugdlid, ouder, grootouder of andere geïnteresseerde ook leuk vindt om te klussen, of gewoon onze groep zou willen helpen door eens een hamer of schep vast te houden, laat het dan weten via 1 van de vrijwilligers. We hebben een klussenlijst met allerlei kleine en middelgrote klussen. Een aantal concrete wat grotere klussen zijn bijvoorbeeld het helpen maken van de nieuwe picknicktafels en het helpen verplaatsen van het grote hek om plaats te maken voor een nieuwe buitenopslag. De oude valt uit elkaar en de aanhangers willen ook wel graag een dakje hebben tegen de regen. En, je raadde het al, die nieuwe buitenopslag moet ook nog gebouwd gaan worden.

En ten slotte nog de schrijver van het stukje voor december. Ik geef het toetsenbord door aan Anno!

Reacties zijn gesloten.