Natuurwerkdag – opruimen en bloembollen planten

Vandaag hebben we met de zaterdagwelpen meegedaan met de Natuurwerkdag. Daarvoor hoeven we niet ver weg, want op en rondom ons eigen scoutinggebouw is ook genoeg natuur te vinden.

Vandaag hebben we rommel opgeruimd in de directe omgeving van ons gebouw. Met knijpers en vuilniszakken zijn de welpen vertrokken voor een rondje om ons gebouw. En wat vonden we veel rommel, chipszakken, blikjes, MacDonaldsbekers, maar zelfs het onderstel van een winkelwagentje. We hebben alles verzameld en bij ons in de container gestopt. Zo opgeruimd staat netjes.

Ook hebben we heel veel bloembollen gepland. Net als eerder hebben we vele Tulpen- en Narcissenbollen gepland op de wal van de kampvuurkuil. We hopen net als afgelopen voorjaar op een grote bloemen zee dit voorjaar. We vragen daarom nogmaals iedereen niet op de wal van de kampvuurkuil te lopen.  Naast de kampvuurkuil hebben we ook onze eigen bloembak, de bloembakband bij het ballenpoortje en grond onder de haag tussen het grote en kleine veld voorzien van heel veel bloembolletjes. En niet zo maar bloembolletjes, maar Bee Friendly en Butterfly Friendly bloembolletjes, want sinds kort hebben we onze eigen bijenkast net buiten het terrein hoog in de boom en om daar een mooi bijenvolk in te krijgen is natuurlijk wel een voedzame omgeving nodig.

 

Reacties zijn gesloten.