DigiTiBra juni 2023 – Peter

Krijg ik vorige week een appje of ik even een stukje wil schrijven voor de DigiTiBra want Nicole het toetsenbord aan mij door gegeven.

Dankjewel hiervoor, ik ga er wat van maken.

Ik ben dus Peter Spaan, in leeftijd het oudste actieve lid van onze te gekke scouting-groep.

Mijn scouting loopbaan begon al in mijn vroege jeugd bij de Trekvogels in Eelde Paterswolde, toentertijd heten het nog gewoon de Padvinderij. Hier heb ik tot mijn 21ste jaar bij gezeten en zelf nog geschopt tot Hopman. Door een verhuizing en werk over ver, had ik helaas geen mogelijkheden meer om er nog langer bij te blijven en ben ik voor toen gestopt met de scouting.

Toen Daniel (mijn zoon) op een leeftijd kwam om ook iets in clubverband te gaan doen was wat mij betreft de link met scouting dus gouw gelegd en Titus Brandsma was het makkelijkste en dichtste bij om hem op te doen. Alhoewel ik het in eerste instantie nog niet echt voor mij zag hoe zo’n scoutinggroep midden in een woonwijk zou functioneren maar die twijfel is inmiddels echt wel weg hoor.

Zoals bij elke vereniging word de bijdrage van ouders erg gewaardeerd en werd ik al snel gevraagd om met de aanhanger van mijn werk de kids naar en van het zomerkamp te brengen. Ook waren ze er redelijk snel achter dat ik best wel handig was zodat ik binnen 1 jaar al was toegetreden tot het klusteam, zo heb ik mogen meehelpen aan het verplaatsen van de kampvuurkuil, de uitbreiding van het gebouw en voor mij het hoogtepunt het bouwen van de boomhut.

Inmiddels was zoonlief al lang en breed gestopt met de scouting maar omdat ik het best wel naar mijn zin had bleef ik gewoon lid van het klusteam. In die hoedanigheid werd ik regelmatig gevraagd om leiding te gaan draaien omdat er (ja, toen ook al) hier een tekort aan was. Dit heb ik toch best wel een aantal jaren af kunnen houden maar toen ik na mijn scheiding toch tijd over had, ben ik na het zoveelste verzoek toch maar eens gaan kijken bij de zaterdag-scouts en eigenlijk nooit meer weg gegaan.

Na 2 jaar zou Job alleen overblijven als leiding voor de zaterdag-sc_its heb ik de overstap daar naartoe gemaakt en mag ik me inmiddels ook al teamleider noemen. Weer eens wat anders als Hopman.

In april ben ik 60 jaar geworden en had ik mij voorgenomen om zo langzamerhand maar eens met pensioen te gaan maar inmiddels ben ik er achter dat dat niet gaat lukken. Het leiding probleem bestaat nog steeds en ik kan mijn kids toch niet laten vallen. Wel hoop ik dat ik volgend seizoen het teamleiderschap te kunnen laten vallen is meer parttime leiding te worden,  we zullen zien wat de toekomst brengt.

Het is mooi om te zien dat er inmiddels wel een hele nieuwe generatie is opgestaan en ik zou daar dan ook graag het toetsenbord willen doorheven. Dus bij deze wil ik Daan Sloots vragen om zijn belevingen binnen onze groep aan het toetsenbord toe te vertrouwen.

Met een Scouting groet Peter Spaan

OP=OP de laatste blauwe Titus Hoodies en vesten

Het is al weer even geleden dat onze Roverscouts als actie om geld in te zamelen voor hun zomerkamp blauwe Titus Hoodies en vesten op bestelling verkochten.

Nu zijn er nog een paar van deze Hoodies en vesten over. De laatste exemplaren gaan nu de losse verkoop in. En OP=OP

De volgende maten zijn nog beschikbaar

Hoodies (EUR. 30,00)

1x Kids M (134/140)

M – UITVERKOCHT

2x XL

Vesten (EUR. 35,00)

2x M (deze vallen groot)

 

Wil je een van deze laatste exemplaren bemachtigen, mail dan naar titusshop@connectitus.nl