Opkomst: Insigne Spoorzoeken

Wanneer:
06/03/2021 @ 10:00 – 12:00
2021-03-06T10:00:00+01:00
2021-03-06T12:00:00+01:00

Vandaag weer een fysieke opkomst op ons scoutingterrein. En vandaag gaan we verder werken aan ons insigne Spoorzoeken. Voor de lockdown hebben we al een aantal Insigne opkomsten gehad, waarin we afwisselend aan de insignes Vuur, Zakmes en Spoorzoeken hebben gewerkt. Vandaag gaan we met alle welpen verder werken aan het insigne Spoorzoeken.

We gaan van alles leren over bolletjes en pijltje, kruispunten, smileys en het kompas. Weet jij nog waar het Noorden, Oosten, Zuiden en Westen is?

 

En naast het leren van verschillende routetechnieken, het leren van de windstreken en het maken van een plattegrond is een van de eisen voor het insigne Spoorzoeken ‘het lopen van een hike*’. Helaas is het nu vanwege Corona niet mogelijk om met alle welpen een hike te gaan lopen. Maar met je eigen gezin mag het wel. Heel handig dus dat onze scoutinggroep afgelopen voorjaarsvakantie een toffe hike heeft gemaakt, die jullie samen met je eigen gezin kunnen wandelen. Heb je dat al gedaan? Of een stukje er van, want hij is best lang. Laat het ons weten en stuur een leuke foto van onderweg. Dan kunnen we voor jou ook deze eis afvinken en is je insigne Spoorzoeken al weer een stapje dichterbij.

Zie voor meer informatie “Voorjaarstocht met het hele gezin” op de homepage van onze website.

*een hike is een wandeltocht uitgezet doormiddel van (verschillende) routetechnieken en met vragen en opdrachten (posten) onderweg.

 

Reacties zijn gesloten.