DigiTiBra juli – Daan

Even een keer wat anders dan een opkomst voorbereiden! Ik heb deze keer het toetsenbord van Peter gekregen.

Ik ben dus Daan Sloots, 21 jaar en met trotse plezier teamleider van de vrijdagwelpen.
Toen ik ooit een jaar of 8 was is mijn scouting loopbaan begonnen. Ik ben gestart als een kleine welp, toen noemde we de welpen nog esta’s en vanaf dat moment was ik niet meer weg te slaan bij scouting. Iedere week ging en ga ik nog steeds met trotse plezier naar scouting toe.
Tijdens mijn jonge jaren heb ik hele goede vriendschappen mogen opbouwen die tot de dag van vandaag nog steeds staan en daar ben ik heel trots op! Want bij de scouting zijn we echt wel een grote familie geworden.
Sinds 2018 ben ik ook actief leiding bij de vrijdagwelpen. De leukste welpen groep die op vrijdag draait ;). Ik ben daar nu ondertussen al 5 jaar leiding, het ene seizoen iets meer actief dan het andere seizoen. Dit komt voornamelijk door mijn studie. Toen ik namelijk begon met het leiding geven studeerde ik nog dierenarts assistent, dit heb ik inmiddels afgerond.
Sinds dit schooljaar ben ik begonnen aan mijn nieuwe opleiding tot fysiotherapeut. en je zal het niet denken maar dit sluit lekker aan bij de scouting. Een fysiotherapeut is namelijk niet alleen voor de pijntje die je hebt. Maar ze kunnen ook helpen als je moeite hebt met je veters strikken of moeite met schrijven. Heel breed dus en ik merk dat ik mijn kennis elke week aan het verbreden ben bij de scouting, van grove tot fijne motoriek. Een lekker pluspuntje voor school dus.
En wat Peter zegt klopt ik val in de nieuwe jonge generatie van onze verenging. Is dat altijd makkelijk, nee. Ik kan namelijk nog ontzettend veel leren van de zogenoemde oude generatie. Iedere week staat er namelijk wel weer een nieuwe uitdaging voor mij te wachten en ik kan helaas niet alles in één keer oplossen maar met elkaar komen we er goed uit!
Dit is eigenlijk kort samengevat hoe mijn scouting leven er uit ziet! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.

En dan zou ik graag horen hoe mijn zusje Lieke Sloots dit ervaren heeft.

Reacties zijn gesloten.