Wat neem je mee op kamp

Het zomerkamp komt steeds dichterbij. Nog 6 nachtjes slapen en dan is het zo ver. Wij hebben er zin in en jullie zo te merken ook. We gaan dit jaar met 41 welpen en scouts op kamp!

Ben je al begonnen met je tas inpakken? Wat neem je nu toch allemaal mee? In elk geval je goede humeur. In bijgevoegde lijst vind je een overzicht van alle andere spullen die je mee moet nemen.
Bagagelijst

Naast alle zaken van deze lijst willen we je vragen ook mee te nemen

 • Een licht gekleurd T-shirt, dat past en waarop je mag kleuren en schrijven

Je hebt dit jaar géén fiets nodig.

En gezien het terrein willen we jullie ook vragen dit jaar allemaal je slippers mee te nemen. Van de wasplaats en het toilet naar je slaapplek moet je een stukje lopen (binnen of buiten) en anders zijn je net gewassen voeten alweer vies voor je je slaapzak in duikt.

Medicijnen:

Gebruik je medicijnen geef dit dan alsjeblieft door via het gezondheidsformulier en lever dit tijdens zomerkamp met de bijsluiter én een goede gebruiksaanwijzing in bij Hèlen (Mor), leiding van de vrijdagwelpen. Ook als het gaat om zelfzorg medicijnen, willen we u verzoeken deze bij Hèlen in te leveren. Het is niet toegestaan dat welpen zelf medicijnen in hun bagage hebben.

Hèlen is gedurende het hele zomerkamp verantwoordelijk voor het medicijngebruik van alle welpen en scouts die mee zijn. Voor haar is het belangrijk de bijsluiter van het medicijn te hebben en een goede gebruiksaanwijzing m.b.t. het gebruik en de toediening.

Kampboekje:

Per mail ontvangen jullie allemaal ook nog een kampboekje. In dit boekje vind je heel veel informatie over het kamp. Praktische zaken, zoals waar en wanneer je ouders/verzorgers je moeten komen brengen en ophalen, informatie over de dagindeling, het slapen en eten op kamp en welke afspraken er gelden. Ook de bagagelijst zit erin en een lijst met contactgegevens van de leiding (voor de thuisblijvers). En natuurlijk ook een paar leuke spelletjes en een kleurplaat. Lees het kampboekje dus goed door.

Als je het kampboekje thuis, als “boekje” print via adobe acrobat reader, dan heb je een mooi A5 boekje dat je ook nog kunt meenemen op kamp.

 

Op kamp hoe spannend is dat!!

Voor sommige kinderen (en ouders/verzorgers) is het de eerste keer dat de welp (zo lang) van huis weg zijn. Spannend, maar tegelijkertijd ook het hoogtepunt van het scoutingjaar. Handig is om met de welp een goede voorbereiding door te maken. Dit vergroot het plezier van de welp en vermindert de kans op eventueel heimwee. Als welpenleiding hebben we inmiddels jarenlang ervaring opgedaan met de begeleiding van kinderen op kamp.

Hieronder wat tips over de omgang met heimwee:

 • Bij de welpen mogen ze van ons het kamp uitproberen. Wij zullen de kinderen nooit dwingen om te blijven slapen en ze kunnen naar huis wanneer ze geen andere uitweg zien. Dat wil niet zeggen dat we bij de eerste verschijnselen van heimwee gelijk met de ouders bellen. We proberen het meestal te rekken met afleiding, een heuse heimwee knuffel en we hebben zelfs “anti heimwee pillen”. Mocht dit niet lukken dan bellen we de ouders, maar vragen we altijd wel om de welp de volgende ochtend met het ontbijt weer terug te brengen.
 • Met het eten is het hetzelfde. We koken alles apart en de kinderen mogen opscheppen wat zijn willen eten. Meestal is er wel iets bij dat ze lekker vinden. Mocht dat echt niet zo zijn dan krijgen ze een boterham. We dwingen ze niet om te eten, maar proberen ze wel te verleiden.
 • We proberen in kleine bekende groepen te slapen. Hierdoor kent de welp het groepje het beste. Rad draaiers worden apart gelegd en in het begin zit er een begeleiding bij totdat de kinderen slapen. Er blijft licht branden op de gang en de ruimte is nooit helemaal donker door de noodverlichting.

Wat kunnen jullie zelfs als ouders/verzorgers doen:

 • Zaai geen twijfel of jullie zoon/dochter wel of niet gaat slapen. Doordat je niet duidelijk bent ontstaat bij hem/haar automatisch een twijfel of angst. Als hij/zij blijft slapen dan zie je hem aan het einde van het kamp weer om xx uur. Hij moet vertrouwen hebben dat je weer terugkomt om hem op te halen.
 • Meldt niet dat hij/zij kan bellen om hem op te halen. (jullie en wij weten dat dat kan en dat is voldoende). Hij/zij moet gesterkt worden in het feit dat hij/zij iets stoers gaat doen en dan helpt het niet al hij/zij zich vast blijft houden aan zijn reddingsboei. Geef zeker geen mobiel mee…..het lijkt goed bedoeld maar het vergroot de kans op heimwee enorm. Bellen kan altijd bij de leiding!
 • Wel kan je hem/haar helpen om door de avond heen te komen. Zorg dat hij/zij een knuffel meeneemt die stoer/lief genoeg is om hem/haar door de nacht mee te nemen. Soms kan een foto van jou of iets anders favoriet van huis helpen. Als hij/zij dan een beetje heimwee voelt kan hij/zij even naar de foto kijken en aan jullie denken. Jullie moeten dit zelf wel goed inschatten, want het kan soms ook tegengesteld werken.
 • Zorg voor een bed wat vertrouwd voor hem/haar is. Bijvoorbeeld door zijn/haar eigen kussen mee te nemen. Laat hem/haar thuis vast een nachtje slapen op het nieuwe bed.
 • Ook een zaklamp is belangrijk. Voor de kinderen is dat ook een veiligheidsdingetje. Zorg wel dat hij het doet en er goede batterijen in zitten.
 • Vraag hem/haar bij welke vriendjes/vriendinnetjes hij/zij het liefst wil liggen. We kunnen hem/haar dan bij één van die vriendjes leggen.
 • Geef hem/haar een boekje of een spelletje mee waar hij/zij in kan lezen als hij ‘s ochtends wakker is. Ze mogen van ons vanaf 7.00 uur gaan lezen en we staan om 8.00 uur op.
 • Geef geen snoep/drinken of anders lekkers mee, tenzij het voor het uitdelen van de gehele groep is. De kinderen krijgen van ons op vaste momenten iets lekkers. Doordat ze (soms grote voorraden) snoep bij zich hebben gaan de kinderen slechter en op de verkeerde tijdstippen eten. Dit verbetert het kampgevoel niet.

Soms is het nodig nog aanvullende de afspraken met de leiding te maken. Mochten jullie met de leiding willen overleggen dan kan dat altijd.

De gezamenlijke welpenleiding.

 

Wij gaan op kamp!!!!!!

Hey, welp… Ga jij ook met ons mee naar onze bubbel?

Want zó gaan we deze Coronatijd toch op kamp. Tof als jij ook mee gaat met onze kampbubbel. Een bijzonder kamp, in een bijzondere tijd, vol gebubbel!’

Locatie

Onze kamplocatie is in Almelo bij buitencentrum de Horst. Daar staat een mooi clubhuis en een groot bos om in te spelen. Dit jaar gaan we met de twee welpenhordes van de Titus (vrijdag en zaterdag) en de welpen van de James Lovell op een gezamenlijk kamp. Kijken samen met je ouders op internet, maar eens naar deze fantastische bubbel in het bos.

Data

We hopen dat jouw ouders/verzorgers je op zondag 5 juli kunnen brengen en op donderdag 9 juli weer op kunnen halen. Vind je 4 nachtjes nog wel een beetje spannend dan kunnen we met jou en je ouders ook iets anders afspreken.

Kosten

De kosten voor het zomerkamp zijn €65,00 totaal. Dit bedrag dienen je ouders zo snel mogelijk over te maken op NL08RABO0116357134 t.n.v. Scouting Titus Brandsma o.v.v. [speltacode]zomerkamp[naam jeugdlid]. De speltakcodes zijn:

1210 Groen welpen Zaterdag Titus Brandsma

1211 Groene welpen Vrijdag Titus Brandsma

0000 Welpen James Lovell

Net als voorgaande jaren willen we u verzoeken het volledige bedrag in 1 keer te betalen. Dit scheelt ons als vereniging namelijk veel (bank)kosten. Mocht dat niet lukken, neem dan alsjeblieft even contact op, dan kunnen we een passende regeling treffen. Mocht je gebruik maken van Stichting Leergeld dan kun je hiervoor natuurlijk ook gebruik van maken voor het zomerkamp. Daarnaast hebben hebben we binnen de vereniging een eigen fonds, waaruit we de zomerkampbijdrage (gedeeltelijk) kunnen vergoeden, mocht het door je financiële situatie niet mogelijk zijn om jullie zoon/dochter mee te laten gaan op kamp. Een bijdrage hierin kun je aanvragen via tbfonds@connectitus.nl. Voor meer informatie over Stichting Leergeld en het Titus Fonds kun je terecht bij de speltakleiding.

Inschrijving

Inschrijven voor het welpenzomerkamp 2020 vindt plaats door het inleveren van een gezondheidsformulier (coronavariant) in de bijlage. Jullie mogen dit natuurlijk direct getekend en gescand terugmailen naar je eigen speltakleiding. Wil of kun je dat niet, lever dan de formulieren in tijdens de eerstvolgende opkomst op vrijdag 19 of zaterdag 20 juni.

Ouderavond

Scouting Nederland heeft een aantal voorwaarden en protocollen opgesteld waar wij ons voor en tijdens kamp aan moeten houden. Een van deze voorwaarden is dat wij jullie op de hoogte brengen van wat deze regels inhouden. Wij gaan dit onder andere doen door middel van een ouderavond. Deze zal op maandag 15 juni plaatsvinden tussen 19 en 20 uur ’s avonds. We hebben deze tijd gekozen, zodat de welpen zelf eventueel ook mee kunnen luisteren. Deelnemen aan de online vergadering, kijk daar voor in uw mail. U heeft deze brief ook per mail ontvangen en daarin zit de link naar de online bijeenkomst.

Tijdens deze ouderavond is er natuurlijk ook ruimte om vragen te stellen.

Meer informatie

Als jullie vooraf al inzicht willen hebben over de voorwaarden en protocollen, kan dat door te kijken op de gezamenlijke website van alle kamporganisaties van Nederland: https://www.wegaanopzomerkamp.nl/deelnemers

Met vriendelijke groet,

De welpenleiding van Titus Brandsma en James Lovell

Sok Sneeuwpoppetjes maken

Op zaterdag 18 januari hebben de zaterdagwelpen van witte sportsokken deze geweldige Sok Sneeuwpoppetjes gebouwd.

Opkomst 10 april – Digitaal paaseieren zoeken

Mowgli en Shanti vervelen zich nog steeds. In de Jungle zitten nog steeds heel veel mensen ziek thuis, dus samen spelen is nog altijd niet mogelijk.

Komend weekend is het Pasen, normaal gesproken hét moment voor Mowgli en Shanti om samen met alle Jungledieren paaseieren te gaan zoeken. Helaas gaat dat dit jaar niet door.

Om toch wat te doen te hebben, heeft Mowgli aan alle dieren uit onze Jungle gevraagd een eigen paasei te maken en deze ergens te verstoppen.

Nu kunnen we deze eieren niet in de Jungle zoeken, dus hebben alle dieren van hun verstopte ei een foto gemaakt. Het is nu aan Mowgli en Shanti om te raden van welke Jungledier, welk ei is en waar die dan verstopt zit.

Helpen jullie Mowgli en Shanti mee met zoeken? Jullie mogen het hele weekend zoeken. Je antwoorden mag je per mail aan je eigen leiding sturen.

In de bijlage vinden jullie alle foto’s gemaakt door onze Jungledieren.

Weet je even niet meer welk Jungledieren er ook alweer allemaal zijn? Kijk dan even op de Jungledieren poster. In onze jungle spelen niet alle dieren mee en sommige dieren zijn met z’n tweeën.

Succes met het zoeken!

 

Tip: op de website www.connectitus.nl op de welpenpagina’s staat ook welke leiding, welk jungledier is 😉

 

De laatste weetjes bij scouting Titus Brandsma:

 

 • Onder de huidige omstandigheden en regels m.b.t. Corona is het toch mogelijk om opkomst te draaien. De opkomsttijden voor de vrijdag speltakken zijn een klein beetje aangepast. We houden zo veel mogelijk buiten opkomst. Dus zorg er voor dat de jeugdleden gekleed zijn op het weertype van de dag. Er is een extra tentdak geplaatst zodat we kunnen schuilen tegen de regen als dat nodig is. Houdt wel elke week de website goed in de gaten, want als de maatregelen m.b.t. Corona worden aangescherpt kan het zijn dat er weer aanpassingen komen.
 • Spelregels om veilig naar Scouting te kunnen gaan:
 • Blijf thuis als je verkouden of grieperig bent.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van leiding en bestuur.
 • Ouder dan 12 jaar? Dan ook 1,5 meter afstand tot de leiding (en tijdens rustmomenten vanaf elkaar)
 • Kom zoveel mogelijk zelf naar Scouting. Ouders mogen het terrein niet op.
 • We gaan door het grote hek.
 • Word je met de auto gebracht? Dan graag afzetten bij Het Titus Brandsma huis/ Colmschate station. Je kan met de auto daar een rondje rijden.
 • Maximaal 10 minuten voor de opkomst aanwezig. Ga na de opkomst direct naar huis.
 • Bij aankomst en vertrek moet iedereen de handen wassen. We hebben kranen buiten gemaakt. Afdrogen doen we aan papieren handdoekjes.
 • Zorg dat je thuis al naar de wc bent geweest.

 

 • Vanaf volgende week zal er een schilder aan het werk zijn om ons gebouw weer te voorzien van een fris kleurtje.
 • We doen dit jaar weer mee met de Rabobank  sponsor actie. Ben je klant bij de Rabobank, wil je dan op ons stemmen? Van het sponsorgeld kunnen we weer mooie materialen voor de jeugdleden voor kopen.
 • Een 3 tal leiding is op teamleiderstraining geweest en hebben weer veel nieuwe dingen gehoord en geleerd.
 • Deze maand starten we met een nieuwe training voor de leiding die nog geen officiële leiding kwalificatie hebben. Wie weet kunnen we dan in april volgend jaar een aantal leiding kwalificeren.
 • Bij de diverse speltakken is nog plek voor nieuwe leden. Heb je een broertje of zusje, vriendin of vriend? Deze kinderen mogen gratis 3x
 • komen mee kijken en spelen. Wel graag even van te voren aanmelden bij de leiding via de mail.

Fijne herfst vakantie namens alle leiding

Gezondheidsformulier

Het gezondheidsformulier is hier te vinden

Dit gezondheidsformulier wordt gebruikt voor de reguliere opkomsten en kampen van de Scouting Titus Brandsma Deventer. De ingeleverde formulieren worden zorgvuldig bewaard volgens de privacyregels in het AVG-protocol van Scouting Titus Brandsma De formulieren zijn alleen inzichtelijk voor de gegevensbeheerder en het leidingteam van de speltak van uw zoon of dochter.  Eén maal per jaar, voor het zomerkamp, worden er nieuwe formulieren gevraagd. De oude formulieren worden vernietigd.

Huurprijzen

U kunt ons gebouw per dagdeel huren. Eén dagdeel is een aaneengesloten periode van 4 uur, bijvoorbeeld van 08.00 – 12.00
Voor het huren van ons gebouw voor een avond hanteren wij een uurprijs (dit is exclusief gebruik koffie/thee etc.)

De huurprijzen voor “De Colmburg” zijn als volgt:

– scouting €12,50 per uur, €45,00 per dagdeel
– niet scouting €15,00 per uur, €50,00 per dagdeel
– eigen leden €10,00 per uur, €30,00 per dagdeel

U kunt bij ons ook overnachten, hiervoor gelden de volgende prijzen:

– scouting €5,00 per persoon per nacht
– niet scouting €5,50 per persoon per nacht
– eigen leden €4,00 per persoon per nacht

Wij vragen u altijd een borg, deze krijgt u terug als wij na de huurperiode geen onregelmatigheden aantreffen.

De borg bedraagt:
– voor een avond €75,00 per contract
– voor een overnachting € 150,00 per contract

Voor de beschikbaarheid van ons scoutinggeboouw kunt u contact opnemen met onze verhuurder via verhuur@connectitus.nl

Ons scoutinggebouw “De Colmburg” wordt verhuurd aan scoutinggroepen en andere aan jeugd- en jongerenwerk gelieerde instanties.
Verhuur voor andere activiteiten kan alleen in overleg en is, gezien de strenge regelgeving op dit punt, niet altijd mogelijk, dit geldt ook voor eigen leden, maar er zijn mogelijkheden, dus overleg is mogelijk.

Koken op kampvuur

Tijdens de op-een-na-laatste opkomst van 2019 hebben we gekookt op kampvuur. Er is enthousiast groente soep gekookt en als piece-de-resistance een tosti-taart uit de DutchOven. Met dank aan “De kampvuurkok”. Hij was heeeeeeeeerlijk!

Recept tostitaart
https://kampvuurkok.nl/tosti-taart/

 

Verenigingsbestuur

verenigingsbestuur@connectitus.nl
Dankert Woutersen Voorzitter
Jeroen Engelen Penningmeester
Astrid Mentink Vice-Penningmeester
Donja van den Beld Secretaris
Dominique Evers Groepsbegeleider
Michiel Visser Ledenadministratie
Annelieke Tieltjes Algemeen lid

Te koop Titus T-shirts

Voor het nieuwe seizoen nog een nieuw T-shirt nodig?  Bestellen kan nog steeds via titusshop@connectitus.nl 

Let op niet alle maten zijn op dit moment meer leverbaar.

Spreekbeurt

Beste Welpen en Scouts,
Nu de kerstvakantie voorbij is, komt vast de tijd weer dat jullie op school spreekbeurten mogen houden of werkstukken mogen schrijven.
Lijkt het je leuk om dat over scouting te doen? Dan kun je daar vast wel wat informatie bij gebruiken.
Daarom hebben we een rugzak (toepasselijk hè ;-)) voor jullie gevuld met allerlei informatie en spullen die met scouting te maken hebben!
In de rugzak zit onder andere:
-Een spreekbeurt/werkstukmap van Scouting Nederland
-Werkstukken die jeugdleden eerder gemaakt hebben
-Uniformen (bloezen, petjes, dassen)
-Vlaggen
-Posters
-Kaartjes om je klasgenoten uit te nodigen ook een keer bij scouting te komen kijken
-Stickers om uit te delen
Wil je de rugzak gebruiken? Vraag er dan naar bij je leiding!

Wat draagt een scout?

Iedereen bij scouting draagt een scoutfit. Bij elke speltak is het scoutfit weer anders samengesteld.

 •  Zo draagt een Bever een rode blouse met Titus das en een Titus T-shirt voor de zomer.
 •  Draagt een Groene welp een groene blouse met Titus das en eveneens een Titus T-shirt voor in de zomer
 • Draagt een Blauwe welp een blauwe blouse met Titus das, een Titus T-shirt voor in de zomer en optioneel een scoutfit cap.
 • Draagt zowel een Scout, als een Sc_it een beige blouse met Titus das, een Titus T-shirt en eventueel een scoutfit cap.
 • En draagt zowel een Explorer,  als een Roverscout een brique blouse met Titus das en ‘s zomers een Titus T-shirt.

Welpen Zomerkamp van 5 t/m 9 juli 2020 in Almelo

Net als elk jaar gaan we de eerste week van de zomervakantie van regio Noord op zomerkamp. Dit jaar dus van zondag 5 t/m donderdag 9 juli 2020.

We weten ook al waar we naartoe gaan, namelijk naar Buitencentrum de Horst in Almelo (https://buitencentrumdehorst.nl/). Kijk gerust eens naar deze website om foto’s van het clubhuis en de omgeving te bekijken.

Schrijf het dus op de kalender en in de agenda’s. Want iedereen wil natuurlijk mee, jij toch ook?

Jij komt toch ook in je uniform?!

Het valt ons op, dat een aantal bevers  hun rode blouse of trui met de groepsdas niet aanhebben tijdens de opkomsten.

Wij stellen het erg op prijs als de bevers wél in hun uniform komen!

 

 

 

Welpenuniform en -boekje

Denken jullie aan je welpenbloes, Titusdas en je welpenboekje, als je naar Scouting komt? Super!

Als je je afvraagt welke badge waar op je scoutfit hoort, kun je dat op het plaatje bekijken.

 

Bevers

bevers@connectitus.nl
Astrid van Kemenade Leidster Bevers
Ledenadministratie Bevers
Janneke van den Berg Leidster Bevers
Natasja Doornberg Leidster Bevers
Luka Zweers Assistent leidster
Lieke Sloots Assistent leidster

 

Wat is waar aan te schaffen?

TitusShop

 • Titus das
 • Dasring of dasklompje
 • Naambandje Titus Brandsma Groep
 • Sc_its naambandje (alleen voor Sc_its)
 • Titus T-shirt
 • Titus Groepsbadge
 • 2e hands blouses incl. badges (indien op voorraad)

Scoutshop Scouting Nederland

 • Blouse (scoutfit)
 • Dasring
 • Dasklompje
 • Installatieteken SN
 • Speltaktekens
 • Scoutfit cap (optioneel)

Blauwe Welpen

blauwewelpen@connectitus.nl
Petra Engbersen Leidster Blauwe Welpen
Contactpersoon Blauwe Welpen
Loes Ossewold Leidster Blauwe Welpen
Astrid Brink Leidster Blauwe Welpen
Menno Achtereekte Leider Blauwe Welpen
Hanneke Jongbloed Leidster Blauwe Welpen
Stefan Roelofs Leider Blauwe Welpen

Vrijdag Welpen

vrijdagwelpen@connectitus.nl
Roel Ossewold (Ikki) Leider Vrijdag Welpen
Ledenadministratie Vrijdag Welpen
Astrid van Kemenade (Marala) Leidster Vrijdag Welpen
Hèlen Woutersen (Mor) Leidster Vrijdag Welpen
Daan Sloots (Mang) Leider Vrijdag Welpen
Ivo Egberink (Malchi) Leider Vrijdag Welpen
Brenda van Weeghel (Rikki Tikki Tavi) Assistent leidster